Skip to main content

Koronan aikaan

Ostin Puolisolle ja minulle joululahjaksi viime vuonna Amerikan matkan. Puoliso ei ole koskaan käynyt New Yorkissa ja Las Vegaskin on ollut jo kauan hänen toiveissaan. Ajattelin, että kannattaa samalla reissulla käydä molemmat, kun sinne päin lähdemme ja onhan se siinä Vegasin kupeessa se San Franciscokin. Olimme molemmat aivan innoissamme kootessamme lentoja ja etsiessämme hyviä hotelleja matkakohteissa.

Vaan mitäs sitten tapahtuikaan. Tuli korona. Aluksi taudin jyllätessä vain Kiinassa emme juurikaan kiinnittäneet siihen huomiota, vaikka viruksen eteneminen näyttikin hurjalta ja laajentuminen vääjäämättömältä. Kun sitten muutaman viikon kuluessa koronaa sairastettiin niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, aloimme jo miettiä vaihtoehtoja. Kuulumme molemmat riskiryhmiin. Olemme yli 65-vuotiaita ja keuhkoissakin on molemmilla vikaa.

Kaukaa viisaasti olin varannut hotellit niin, että kussakin oli maksuton peruuttamismahdollisuus melkein saapumispäivään asti. Lennoista sen sijaan arvelimme ottavamme takkiin reippaasti. Sisäiset lennot olin ostanut American Airlinesilta ja Pariisista New Yorkiin edestakaiset matkat (tyhmästi!) Norwegianilta. Päädyimme siihen, että rahan menetys ei paina terveyden rinnalla mitään ja peruutamme matkan.

Kun vaikea päätös oli tehty, olo oli todella haikea. En kuitenkaan peruuttanut lentoja heti, sillä jos rahoja ei saa takaisin, voi ilmoituksen tehdä vaikka vasta lähtöhetkellä. Sielussani nimittäin toivoin, että heikossa hapessa oleva Norwegian jostain syystä itse peruisi lennot tai menisi ennen lähtöä konkurssiin. American Airlines lähetti sitä paitsi vielä samana päivänä, kun tein hotelleihin ilmoituksia, meilin, jossa kerrottiin, että koronan vuoksi lentoja on mahdollista siirtää jopa vuodella eteenpäin.

Neljää päivää ennen aiottua lähtöä sattuma nimeltä Trump astui peliin. Logiikkaa kai Trumpin toimissa ei juuri ole, joten voinen hänen päätöstään ihan hyvällä omalla tunnolla kutsua sattumaksi. Joka tapauksessa saimme juuri tänään tiedon, että Trump on kieltänyt kaikki Yhdysvaltoihin manner-Euroopasta tulevat lennot. Kun me olimme päätöksen jo tehneet, tämä ei tietenkään kirpaissut. Oikeastaan ihan päinvastoin. Nyt Norwegianin on peruttava lentonsa ja maksettava meille lippujen hinta takaisin. American Airlinesin suhteen emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, yritämmekö peruuttaa lennot kokonaan vai varaammeko vain uuden ajankohdan.

Vielä on aikaista sanoa, kuinka tilanne koronan kanssa etenee. Huoli on tietysti omasta puolesta mutta myös Suomessa olevien läheisten vuoksi. Erityisesti Äiti on riskialtis, kun ikää on melkein 90. Ulkona tai varsinkaan missään tilaisuuksissa hän ei juuri käy, joten sitä kautta virus tuskin iskee. Ulkopuolisia kontakteja on kuitenkin siinä määrin, että ihan turvassakaan hän ei ole. Itse en kuitenkaan nyt Suomeen lähde, niin kuin en matkusta minnekään muuallekaan.

On vain pakko toivoa parasta ja odottaa, että vitsaus menee pian ohitse ja rauha (näiltä osin) palaa maailmaan.

P.S. En tiedä, mistä mahdoimme innostua, mutta viimein tilasimme kotiin Korona-pelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *