Skip to main content

Kunnon kohotus

Olen lihonnut eläkkeelle jäätyäni oikein reilusti. Töissä ollessani kävin vielä kuntosalilla ja kävelemässäkin, mutta Pariisiin muuton jälkeen laiskistuin sohvaperunaksi. Olemme Puolison kanssa keskustelleet asiasta usein ja melkein joka viikko päättäneet aloittaa liikuntaharrastuksen heti seuraavalla viikolla. Aina on kuitenkin ollut erittäin päteviä syitä, miksi aloitus on lykkääntynyt.

Kesällä päätimme ryhdistäytyä, kun keksin, että voimme ottaa kotiin personal trainerin. Kotiin tulevaa ohjaajaa ei olisi niin helppo peruuttaa ja toisaalta välttyisimme häpeältä mennä lyllertämään kuntosalille. En minä tosiasiassa kroppaani niin kauheasti häpeä, mutta emme oikeastaan olisi osanneet salilla tehdä mitään.

Löysimme kunto-ohjaajasivuston, jossa tarjokkaita oli satamäärin. Yritimme etsiä sellaista, joka ymmärtäisi riittävän hyvin, että olemme jo varttuneita ja liikakiloja keränneitä, emmekä tavoittele enää bikinikuntoa miksikään kesäksi. Lisäksi toivoimme ohjaajaksi naista. Reunaehtomme olivat tarjontaan nähden kyllä haasteelliset. Valtaosa trainereista oli miehiä ja kuvien perusteella bodareita. Löysimme lopulta kaksi edes jollain tavoin sopivaa naista. Toinen heistä ilmoitti heti, ettei hän enää tee ohjaajan hommia. Toinen lupasi sentään tulla.

Tyttö oli langan laiha tanssijatar. Jotenkin hänestä syntyi heti vaikutelma, ettei hän juurikaan olisi ollut innostunut meidän ohjaamisestamme. Kyllä hän meidät silti töihin pisti. Makasimme jumppamatoillamme ja ähkimme yrittäessämme väännellä itseämme käskettyihin asentoihin. Vaikka hikoilimme, oli meillä hauskaakin. Kerran meidän piti maata kyljellämme ja siirtää toista jalkaa johonkin suuntaan, eikä Puoliso oikein saanut ohjetta toteutettua. Yhtäkkiä hän vain kierähti mahalleen. Olimme kuolla nauruun varsinkin, kun tanssijatar katseli touhuamme ihmeissään.

Yritimme vielä muutaman kerran tanssijattaren kanssa, mutta kun hintakin nousi 60 euroon per kerta, tuntui se liian paljolta saatuun hyötyyn nähden. En silti sano, että hinta olisi ollut kallis. Ymmärrän hyvin, että kotona annettu ohjaus maksaa. Olisi voinut maksaa enemmänkin.

Puolisolla on ollut paljon selkävaivoja ja niihin lääkäri määräsi fysioterapiaa. Kuinka ollakaan Puoliso tuli kertoneeksi fyssarilleen meidän kuntoilukokeilustamme. Fyssari kertoi samantien itsekin tekevänsä ohjaustyötä, sillä hän oli hierojan koulutuksen ohella saanut personal trainer -koulutuksen. Vielä kun hän lisäsi, että Puoliso voi saada lääkäriltä lähetteen myös kuntoliikuntaan ja näin kelakorvauksen, nappasimme kiinni tähän matoon.

Nyt käymme kahdesti viikossa kunto-ohjauksessa. Sympaattinen miesohjaajamme osaa ottaa erittäin hyvin huomioon rajoitteemme ja kannustaa meitä oikealla tavalla. Yhdelläkään kertaa emme ole tehneet täsmälleen samoja harjoitteita kuin edellisillä kerroilla eli vaihtelua on mukavasti. Toistaiseksi en osaa sanoa, että kunto olisi kohonnut, mutta tasapainoharjoitteet sujuvat kyllä kerta kerralta paremmin.

Olemme siis tyytyväisiä. Vielä kun saisimme aloitettua lenkkeilyn, voisimme olla myös ylpeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *